Terveiset AWS re:Invent 2019 Public Sector summitista

Julkisen hallinnon pilveistyminen menee vauhdilla eteenpäin. AWS:n mukaan olemme vasta alussa. Tässä pieni yhteenveto keskiviikon Keynotesta Las Vegasista.

Las Vegasin Venetian kasinon 5:n kerroksen juhlasali oli täynnä, kun AWS:n Teresa Carlson, VP, Worldwide Public Sector, toivotti tervetulleeksi yli 6000 julkisenhallinnon edustajaa re:Inventtiin.
Tämä on reilusti enemmän kuin ensimmäisessä re:inventissä oli osallistujia yhteensä.

AWS:n palvelut kehittyvät kokoajan ja varsinkin julkisen sektorin esteitä, siirtää työkuormia pilveen, koitetaan jatkuvasti poista. Tästä hyvänä esimerkinä on AWS:n yli 200 tietoturvaan, vaatimusten mukaisuuteen ja hallintoon liittyvää ominaisuutta ja palvelua.

Saimme kuulla erilaisia esimerkkejä, siitä kuinka julkishallinnon organisaatiot ympäri maailmaa hyödyntävät pilveä. Los Angelesin CIO kertoi kuinka kaupungin asukkaita varoitetaan maanjäristyksistä ShakeAlert ohjelmalla, joka antaa asukkaille 37 sekunttia aikaa suojautua tulevalta järistykseltä.

Singaporen hallinto on onnistunut lyhentämän kehityksensä julkaisu aikoja 6 kuukaudesta 7 päivään, joka on hyvä osoitus siitä, kuinka laajasti pilveen liittyviä kustannuksia pitää huomioida. itse pilvi kapasiteetti on vain pieni osa siitä mitä se todella mahdollistaa.

Julkishallinnon pilvimatka on vasta alussa. Me olemme mukana tukemassa tuota matkaa, josta yhtenä hyvänä esimerkkinä on eduskunnan avoimendatan palvelut.

New call-to-action