Pilvikö kallista?

Toisin kuin Tietoviikko uudessa artikkelissaan antaa ymmärtää, julkipilvestä voi saada myös kustannushyötyjä. Eikä pilvimatkan tarvitse edes kestää pitkään! 

 

Pilven kustannushyödyt

Solita on vuosien aikana tehnyt useita pilvimigraatioita joista yksikään ei ole ollut samanlainen. Julkipilven käyttöönoton syitä on useita erilaisia, mutta useimmiten alkusysäyksenä toimii liiketoiminnan tunnistama ketteryys ja työkuormien skaalautuvuuden helppous.

Kun liiketoiminta on todistanut julkipilven edut ja vaatii IT:ltä operointia uusille palveluille, on IT:nkin ryhdistäydyttävä. Tässä kohtaa IT yleensä aloittaa oman selvitystyönsä julkipilvipalveluiden eduista ja hyödyntämisen mahdollisuuksista, joka voidaan tehdä oikein tai väärin. Väärin tehtynä tuo selvitystyö johtaa artikkelissa kuvatun kaltaisiin kustannusten nousuihin. Oikein tehtynä selvitystyö johtaa mahdollisesti lyhytaikaisiin kustannusten nousuihin kun työkuormia siirretään omista konesaleista pilviympäristöihin, koeponnistetaan ja otetaan tuotantokäyttöön. Kuitenkin oikein suunniteltuna tämä lyhytaikainen kustannusten kasvu saadaan katettua viimeistään seuraavana vuonna pienentyneiden ylläpitokustannusten muodossa.

Esimerkkinä laskelma kustannussäästöistä AWS:stä

Solitan pilvitransformaatio

Artikkelissa kerrotaan että yritysten pilvimatka on viivästynyt ”odottamattomien seikkojen takia”. Kun palveluita halutaan siirtää pilveen, tarvitaan selkeä kokonaiskuva ja suunnitelma, joka huomioi yrityksen tilanteen – vahvuudet ja mahdolliset haasteet. Solitan valmiit palvelupaketit helpottavat niin liikkelle lähtöä kuin pilvipalveluiden kehittämistäkin jolloin viivästymisiltä vältytään ja matka pilveen on ripeä!

Solitalta saat kaiken pilvipalveluihin liittyvän kapasiteetin, operoinnin ja hallinnan, raportoinnin ja analytiikan sekä pohjoismaiden ehdottomasti kovimman DevOps-asiantuntemuksen.

Solita on pohjoismaiden ainoa sertifioitu AWS Migration partner. Ota yhteyttä jotta voimme keskustella sinun yrityksesi pilvimatkasta!

Tietoviikon artikkeli: Tässä

3 partners